Drum en Djembe Lessen in Dinteloord

Groep en Privé lessen

Hieronder vind je alle informatie over de groeps en privélessen waaraan jij in Dinteloord kunt deelnemen. Alle lessen worden gegeven in de Regenboogschool op donderdagavond.  Privélessen gaan altijd op afspraak en kunnen ook bij u thuis worden gegeven. De groepslessen rouleren per week. Bekijk daarom vooraf goed op welke dag welke les gegeven wordt. Scroll verder naar beneden om meer over de lessen te lezen.

Percussion -Drum Circle.jpg
kids-drum-lessons.jpg
DSC09654.JPG
 

Lesgroepen Djembe

Lesduur 90 minuten : €15,- per les.

djembe class.jpg

Wij geven djembélessen op 3 niveaus;
1: Beginnende djembe spelers: weinig tot geen ervaring 
2: Intermediate djembe spelers: 1 tot 5 jaar ervaring
3: Gevorderde djembe spelers: meer dan 5 jaar ervaring

De lessen worden gegeven in 2 verschillende groepen. 

  • Lesgroep 1-2 : In deze lesgroep is het tempo wat lager waardoor deze les goed geschikt is voor beginnende djembe spelers. Speel je al wat langer, maar wil je in een rustig tempo alles uitgelegd krijgen, dan is dit de beste leskeuze. We werken in deze lessen aan de basis ritmes en begeleidende partijen. In deze les leer je ook kennismaken met de doundouns. 

  • Lesgroep 2-3 : In deze lesgroep is het tempo wat hoger waardoor deze les minder geschikt is voor beginnende djembe spelers. We werken in deze lessen aan variatie partijen, solo's, euchauffements etc. Ook gaan we dieper in op doundouns met variaties, calls  en brakes.

 

Met alle lesgroepen wordt er toegewerkt arrangementen voor demonstraties en optredens. Happy Djembé gebruikt vrijwel uitsluitend eigen composities, welke zijn gebaseerd op originele (west-afrikaans) djembe-muziek.  


Alle djembé-lessen worden op donderdag gegeven, duren 90 minuten en beginnen om 19:30 uur: 

* Voor niveau 1 spelers is het niet noodzakelijk om een eigen instument te hebben. Je kunt er altijd 1 van ons gebruiken. Vanaf niveau 2 raden wij aan om een eigen instrument aan te schaffen. Buiten dat je na verloop van tijd een voorkeur gaat krijgen voor een bepaalde klank (elke djembe klinkt verschillend) kun je met de touwbespanning je djembé naar eigen wensen kleur geven.

Over het algemeen ligt het tempo in de lessen op niveau 1-2 lager en is er meer aandacht voor de slagtechniek dan bij de lessen op niveau 2-3. Bij de lessen uit deze 2e groep komen vaker solo-partijen en interactie-frases voor.  
In overleg met de docent worden deelnemers geadviseerd welke lesgroep het beste aansluit bij het speelniveau. 

 
 
 
Drumles 2018.jpg

Privé-les 

Drum - Djembe - Cajon

30 minuten - € 15,-

Wil jij op je eigen niveau leren drummen of een ander slagwerk- of percussie-instrument leren spelen, tijdens de privé-les werken wij samen aan jouw trommelvaardigheid. 

Vast elementen uit de privélessen zijn:

  • Basis ritmiek voor muziekstijlen: rock (diversen), pop,jazz,funk,klassiek etc.

  • Basis Maatsoorten: 4/4, 3/4, 6/8

  • Bijzondere Maatsoorten: 12/8, 5/8, 7/8

  • Samenspel in een band  / ensemble.

Buiten de lesavond in Dinteloord, kun je ook bij jou thuis privé-les krijgen. Meer informatie aanvragen

Wil jij meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen, vul dan dit contact formulier in.  Vergeet niet aan te geven  Waar je meer informatie over wilt ontvangen. Tot Snel !

064-2507908

Je gegevens zijn verzonden!

 

Something Isn’t Working…

Refresh the page to try again.Error: b8844cfe435f44188c7a50e51cf5a502