Profiel
Lid sinds: 20 aug. 2018
Over
1 Like ontvangen
0 Opmerking
0 Beste antwoord

Happy Djèmbé is in maart 2010 opgericht door  Ivo van der Ham. Ivo is in 1993 begonnen met drummen. Nadat hij in 1998 zijn CIOS diploma behaalde, heeft hij tot 2010 in verschillende functies bij diverse fitnessclubs gewerkt.  

In 2005 kwam Ivo voor het eerst in aanraking met de Djembé en sindsdien groeit de passie voor percussie en Afrikaanse ritmes ziender ogen. Ivo startte met Djembé spelen bij lesgroepen in Capelle aan den IJssel en Naaldwijk en leert aldoende de diverse Afrikaanse ritmes. Ook maakt Ivo hier kennis met het bespelen van de DounDouns.

Nadat hij een aantal jaar manager is geweest van een fitnessclub, besluit Ivo om het roer helemaal om te gooien en van zijn passie voor de Afrikaanse trommel zijn beroep te maken. Hij zegt begin 2010 de sportbranch vaarwel.  

Na bij verschillende basisscholen de interesse voor workshops en cursussen Djembé spelen te hebben gepeild, volgen er direct al diverse aanvragen. Op 13 april 2010 heeft de Mattheusschool (ZMLK) in Schiebroek (Rotterdam) de primeur om als eerste een workshop af te nemen. Met 16 Djembé's in een Toyota Yaris (meer konden er echt niet in) reed Ivo naar de betreffende locatie. Nadat de trommels zijn uitgeladen kan het feest beginnen. 

Vanaf augustus 2010 wordt de Yaris toch echt te klein en neemt de huidige Djembé-bus het over!  Hierdoor is het voor Happy djembé mogelijk om workshops op locatie voor meer dan 50 personen te verzorgen. 

Vanaf oktober 2010 versterkt salsa danseres Kirsten Reijnhoudt, inmiddels Kirsten van der Ham, het Happy Djèmbé Team. Wat is begonnen met een enkel keertje meegaan om eens te ervaren wat djembe spelen nu eigenlijk is, is uitgelopen tot een nieuwe verslaving. Zij heeft zich niet alleen verdiept de ritmiek en het lesgeven maar ook de ledenadministratie alsmede de marketing- en PR-werkzaamheden heeft zij onder haar hoede. Bij afwezigheid van Ivo neemt zij de lessen waar.

Tussen 2012 en 2016  zijn de wekelijkse djembe en doundoun lessen niet meer weg te denken. In deze periode worden Ivo en Kirsten ook de ouders van onze 3 lieve kinderen en vieren wij op 16 maart 2015 het 5-jarige jubileum! Ook komt er in deze periode meer structuur in de prive- en slagwerk lessen en bereiden wij ons portfolio in de breedte uit. In maart 2018 verhuizen wij met de Djembe en Slagwerkschool van Rotterdam naar Dinteloord. Hier geven wij les op de donderdag avond in Regenboogschool.

IvovdHam
Meer acties