RITMISCHE WORKSHOPS

Op uw locatie of bij ons in Dinteloord

Hieronder vind je een overzicht van onze meest populaire ritmische workshops. Voor alle workshops geldt dat wij deze bij u op locatie of in een sfeervolle locatie in Dinteloord kunnen verzorgen. Graag vragen wij u wel om bij tijds te reserveren. 

WhatsApp Image 2018-09-24 at 10.11.33.jp

Workshop Djembé

Deze workshop zegt eigenlijk al direct wat we gaan doen. Trommelen op het populairste instrument uit West Afrika: De Djembe

Tijdens de workshop worden de verschillen slag-technieken kort doorgenomen zodat alle deelnemers het instrument leren kennen.  Na deze kennismaking gaan we echt aan de slag.  De docent leert je diverse eenvoudige ritmes te spelen. De eenvoud maakt dat deze workshop voor vrijwel elke doelgroep gekozen kan worden. Na ongeveer een 30 tot 45 minuten spelen komen voor de deelnemers die wat meer uitdaging willen ook wat minder eenvoudige partijen aan bod. We spelen diverse aangeleerde ritmes door elkaar en we leren je anticiperen op signalen van docent. 

Afhankelijk van het niveau van de groep en de wensen worden solo's en zogenoemde brake's (ritmische tussenstukken) aan de reeds aangeleerde partijen toegevoegd en het feest is compleet.

60 tot 120 minuten  **prijs op aanvraag.

 

Workshop Drum Circle

Percussion -Drum Circle.jpg

De naam DrumCircle zegt eigenlijk lettelijk wat we tijdens deze workshop gaan doen. Trommelen in een cirkel. Tijdens deze workshop word gebruik gemaakt van een heel breed scala aan trommels: bv Timbales, Rotor-troms, Pauken, Snare-drum, Bassdrum, Djembe's, Bongo's, Doundous, shekere en handpercussie. 

Tijdens de drumcirkel workshop worden verschillen trommel ritmes (partijen) uitgelegd en geoefend. Na dit oefenen worden de verschillende partijen verdeeld over de trommels en deelnemers zodat er een emsemble ontstaat.  Afhankelijk van de wensen en de tijd wordt er gewisseld tussen de instrumenten. 

Ook komen er signalen en brakes (tussenstukken) aan bod. Aan het einde van de workshop wordt afgesloten met de bekende DrumCircle Jam welke pas stopt als iedereen er genoeg van heeft.  De DrumCircle Jam is het hoogte punt van deze workshop. Omdat wij het zonde vinden om hier al te veel over te verklappen gaan we hier niet verder op in.

60 tot 120 minuten  **prijs op aanvraag.

 

Workshop Body Percussie

Bij deze workshop gebruiken we geen trommels maar ons lijf om trommelgeluiden te produceren.  Aan het begin van de workshop nemen we de basis technieken door en leer je de verschillende geluiden waarmee we gaan werken kennen.  Vervolgens krijgen de deelnemers verschillende ritmes aangeleerd en wordt samen met elkaar muziek gemaakt. 

Naast dat deze workshop de oog-hand/voet coordinatie stimuleert zit deze workshop vol met grappige en mooie ervaringen. De mooiste ervaring blijft altijd als na een uurtje oefenen - aan het einde van de workshop de ritmes er letterlijk in gestampt en geslagen zijn. 

Omdat deze workshop geen gebruik maakt van trommels is het mogelijk om deze workshop met grotere groepen 200+ tegelijk te doen.  Maar uiteraard zijn ook groepen vanaf 10 personen fijn om mee te werken.  

60 minuten  **prijs op aanvraag

 

Workshop Kinderfeestje

Op jouw verjaardagsfeestje sta jij centraal en daarom kun je op jouw feestje kiezen voor een workshop op de djembe of Mixed Drums. Wij komen op jouw verjaardag met alle trommels naar jou toe. We zetten ze neer in de huiskamer of bij mooi weer buiten op straat. Samen trommelen we de hele buurt bij elkaar, want jij bent jarig (wij adviseren je om je vader of moeder te vragen of zij de buren vooraf even willen vertellen dat we (harde) muziek gaan maken). 

De workshop duurt 45 minuten voor kinderen tot 8 jaar en 60 minuten voor kinderen vanaf 9 jaar. De docent kijkt altijd hoe aandacht en energie van de kinderen is en past daar het programma op aan. Naast het trommelen wordt er tussen door ook uitleg gegeven over de trommels en wordt er op een speelse manier uitgelegd hoe geluid zijn weg vind van de trommel naar je oor. 

De feestjes kunnen op elke dag van de week worden aangevraagd, maar let op: vroegtijdig (2 maanden vooruit) reserveren is aan te raden!

tot 10 kids € 100,- daarna €2,50 per p.p.

Presentatie OBS Portland 29-03-12 (11).JPG
nieuwsbrieffoto3.jpg
20140413_131137.jpg
 
IMG_3723.JPG

Meer informatie aanvragen

Wil jij meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen, vul dan dit contact formulier in.  Vergeet niet aan te geven  Waar je meer informatie over wilt ontvangen. Tot Snel !

064-2507908

Je gegevens zijn verzonden!